Alla drevrar

 

 

ALMA född den 4/3-2016

e UCH Bruzadalens Cesar 14976/08 u UoJCH Wallelyckan Clinga

2016: Äntligen har vi fått hämta nya valpen. Det blev Alma som vi valde. Hon blev genast kompis med gråhundarna Lassie och hennes valp Nobless (tre veckor äldre än Alma). Pipleksakerna och mjukisarna är förstås favoriter när inte husses eller mattes fötter är i närheten. Alma är en riktig "mammehund". När hon inte leker med Nobless, vill hon vara med matte i soffan och båda valparna vill sova i sängen förstås.

Jaktligt började hon med mkt korta men intensiva drev på hjort och rådjur. Vid 10 månader längde hon dreven till 30 minuter. Hon har ett mkt gott temperament och är glad i alla. Första säsongen blev det två hjortar och ett rådjur fällda för Alma. På utställningen Hunneberg den 14/5-17 fick hon Excellent och CK. Hon är 34 cm hög.

Jaktsäsongen 17-18 fick Alma mer självsäkerhet och drev nu både hjort och rå runt timmen. Är mkt tätskallig och har en mycket snabb och säker återgång. På hösten 2018 var inte Alma som vanligt. Hade svårt att följa spår. Det var noskvalster så efter medicinering drev hon som vanligt både rå och hjort men förkärlek för rå. Fick även skjuta flera rå för henne.

 


Klicka på bilderna för större format.

Mamma Clinga

Pappa Cesar

9 veckor

Alma möter Lassie

Alma och Nobless leker så bra

Så goa kompisar

Alma 8 veckor

skall vara två kuddar

Favoritmjukisen
Så söt hon är
7 manader
fortfarande favostallning

skogspromenad aug 6manader Almas första vilt-kronhind Excellent och CK 170514 Alma på utställning Hunneberg 17
     
Husses o Almas bock jan -18