Semester på Indonesiska ön

BALI

20100613-20100629

 

Bilden till höger är tagen från vårt balkongfönster på hotell Aston Bali

 

Tillbaka till bildsidan

Söndagen den 13 juni -10 åkte vi från Landvetter kl 08:00.

Anlände till Heathrow 2,5 timme senare.

   Här är flygplanet med dubbla däck som    tog oss till Singapore.
Det tog 12 timmar till Singapore, puh! Flygplatsen var enorm och hade heltäckningsmattor överallt. Rent och snyggt. Vi fick byta terminal och då hoppade vi på en skytrain. Sedan kom då flighten mot Denpasar på Bali som tog ytterligare 2,5 timmar. Vid detta laget var vi ganska trötta på flygplan. På Bali var det rigorösa säkerhetskontroller och vid infarten till hotellen genomsöktes bilarna så inga sprängmedel o.dyl. fanns.

Väl utanför flygplatsen slogs vi emot av en bastuliknande värme (30 grader i skuggan) och mycket hög luftfuktighet. Det kändes skönt när vi väl var på hotellet Aston Bali i Nusa Dua på östkusten. Jättefint hotell med serviceinriktad personal. Det var solsken varje dag och som tur var en ljummen vind hela tiden. Indiska oceanen hade här en temperatur på minst 28 grader. Badade så ofta som varje kvart för att få lite svalka.

Frukostborden hade allt mellan himmel och jord. Bara att vräka i sig. På kvällarna gick vi över gatan till COCCO bar som serverade riktigt god mat till inte alltför höga priser. Annars var det inte billigt på hotellen och områdena runt om. Väl tillrättalagt för turister.

Trafiken på de rel. små gatorna var kaotiska. Vakter gick ut och stoppade bilar och motorcyklar (fanns hur många som helst).

Nedan lite samlade bilder över de första 10 dagarna i Nusa Dua.

Hotell Aston Bali, 4* hotell

Vattenfontän utanför entrén

Utsikt från rummet

Planering inför grillfest

Nästan 3 meter bred säng!

3 bilder från stranden

Härlig strand

Underbart hav

Kerstin

Stefan

Kerstin på Cocco bar

Stefan med Balis egen öl

Sångerska sjöng Mamma Mia för oss

Lobbyn på Aston Aston Balis entré Stefan filmar havet
De sista 5 dagarna på Bali tillbringade vi på västkusten, Jimbaran, på det 5* hotellet Interkontinental. Jättekomplex på en yta av 15 hektar med vattenlandskap, golf och tennisbanor. 425 rum! Hög säkerhet med vakter och i övrigt var all personal fantastiskt vänliga och hjälpsamma. Hotellets frukostbord var om möjligt än mer fantastiska. Vad sägs om att avsluta en rejäl frukost med våfflor, sylt, grädde och efter det wienerbröd av alla de slag!!!!

Tyvärr var vädret sämre här med bara 2 riktiga soldagar utan vind. Värmen var verkligen tryckande. Stranden var som man kan föreställa sig Cobacabana. Då det inte fanns korallrev utanför, kom vågor så höga som 3-4 meter och slog in över stranden. Rätt kul att hoppa över vågorna och sedan var det lugnt att simma utanför. Längs stranden fanns det flera restauranter på kvällarna, så det var bara att välja. En kväll fick vi uppleva en ganska fantastisk solnedgång.

Nedan bilder från vistelsen på västkusten Jimbaran och hotellet Interkontinental.

Utanför entrén

Drakar vaktade överallt

Vattenspel

Lobbyn

Kerstin utanför hotellet Vårt sovrum Mot balkongen Kerstin väntar på solnedgång

Här är solnedgången Stefan kollar planen (kan se flygplatsen) Stefan filmar solnedgång Stefan över bron mot stranden

Vaktande par i alla korridorer Mer vattenspel Drake i form av hund Vågorna
   
Makalös strand Stefan bakom en drakorm    
Stefan med välkomsdrinken Gott om palmer Vackra växter överallt Blommande träd
Trafiken som här var beskedlig Ornament på flygplatsen Denpasar Singapore:s airport Flyget från Köpenhamn och hem