Semester på den grekiska ön
Kos/Kardamena

Augusti 2012

Film från Kardamena HÄR

Film på branden 1 HÄR

Film på branden 2 HÄR

kos

 

Novair flög säkert

Då den svenska sommaren inte bjöd på så många varma, soliga dagar, åkte vi på en kortare semestertripp till en av Greklands öar. Valet föll på Kos och då på den södra delen vid Kardamena. Hotellet som vi valt var 5-stjärniga Carda Beach som verkligen var bra på alla sätt. God mat, bra service och underbara stora pooler. Stranden var en besvikelse. Visserligen sandstrand men smal och havsbotten stenig.

Temperaturen varierade mellan 37-42 grader och enligt uppgift hade det inte synts ett moln på himlen de senaste två månaderna.

Tyvärr inträffade det en mycket stor brand som spred sig snabbt över stort område. Vi hann att hämta våra saker och fick senare lift in till Kos stad (hjärtligt tack till Catarina och Robert T). Vingresor stod hela tiden i kontakt med oss. Lite jobbigt att skriva om alla turer men det slutade i alla fall bra. Vi kunde återvända till vårt hotell och trots att det luktade brandrök var det ok. Bara 5 meter från byggnaden där vi hade vårt rum hade elden stoppats. En brandbil brann upp!!!Se vidare på filmsnuttarna i vänstra kolumnen längst upp.

Nöjda och belåtna kom vi välbehållna hem. Nedan lite klickbara foton.

Entre Carda Beach hotell
Hotellbyggnaderna
Poolerna (tre stycken)
Stranden
Ananaspalm
Frukostbuffé
Sallader på runda bordet
Frukostgodis
Nöjda
Försöker bli brun
Obligatoriska gamla klänningen
Nya klänningen
Kardamenas butiksgata
Vy från hotellet
Bakom rummet efter branden
Mer sot
Sot, sot, sot
Ännu mer sot och en brandbil