Semester p Zanzibar   13-29 januari 2015

Denna i Indiska Oceanen ligger 4 mil öster om Tanzania som den också tillhör. Medeltemperatur +30 grader/skuggan. Helhetsintrycket under vår semester på ön var att det nästan var lika bra som på Maldiverna.

Vi var på 2 olika hotell. Det första (Zanzibar House) var litet och familjärt med närhet till lokalbefolkningen. 20 meter till det underbara havet med dess vita strand. Det var här lite svajjigt med elektriciteten vissa tider. God mat och hjärtlig italiensk ägare. Vi firade här Stefans födelsedag.

Nästa hotell var en lyxvariant (Zanzibar Royal Beach Resort). Stort komplex med plats för ca 190 personer. All inclusive och helt underbara anställda. Man behövde inte göra något själv utom att gå till en av 3 resturanger eller barer. Det finns 6 pooler varav en ca 100 meter lång. Den fick vi ha nästan för oss själva. Vädret var strålande så vi fick lite färg. Tre dagar i veckan serverades middagen ute, antingen på stranden, vid en pool eller vid teatern.

Rummet var 80 m2 med 2 balkonger på 20 m2. Rent och snyggt med nya handdukar varje dag samt en makalös bäddning med olika dekorationer varje dag.

Utanför hotellen var det torr, röd jord och relativt fattigt. Vi såg många åsnor och oxar som drog kärror. Alla barn gick i skola i fina skoluniformer. Poliser hade helvita uniformer.

Nedan lite klickbara kort från ön.

Zanzibar House
Utsikt från balkongen
Djungeln bakom hotellet
Stranden
Selfie
Royal Zanzibar från balkongen
"vår pool"
Pool intill havet
Tidvattnet med dyningar
Masajjer vaktade över området
Sovernirbord vid en middag
sängdekoration 1
sängdekoration 2
sängdekoration 3
sängdekoration 4
sängen med myggnät
Allt byggt i "kolonialstil"
"vårt hus"
Underbara blommor