Hotell El Meridien

Tillbaka till bildsidan                Semester i Dubai/ Al Fujairah juli 2011

Den 21 juli 2011 flög vi till Mellan Östern. Närmare bestämt till Dubai i Förenade Arabemiraterna. Från Dubai åkte vi med taxi 15 mil nordost till Al Fujairah och hotellet Le Meridien. Egentligen är det lite för varmt där i juli. Termometern pendlade mellan 36-41 grader och en luftfuktighet på över 80%.

Hotellet var 5-stjärnigt och spektakulärt. Kanonhotell. Stranden var bra men havet var varmare än i poolen så vi badade mest där. Området bakom hotellet bestod av porösa berg. Inget grönt här inte. Det var bara runt hotellet som det växte fina buskar, blommor och palmer. Vi hade det jättemysigt. Bodde på 10:e våningen och såg ljusen i Iran på kvällarna.

De sista dagarna tillbringade vi i centrala Dubai. Under färden dit var det bara ren öken (när vi lämnat bergen bakom oss). En massa dromedarer svalkade sig under de få lövfria träd som fanns. Vilka vägar! Motorvägarna var oftast mer än 5-filiga och spikraka.

Hotellet hette Burjuman Rotana och här fick vi en svit på 17:e våningen med en otrolig utsikt över staden. I samma byggnad finns ett shoppingcenter i 3 våningar där varje våning var ungefär lika stort som Torp köpcenter. Enbart märkesbutiker så det blev minimalt shoppande för oss. Skall man ta sig någonstans, är det bäst med taxi (billigt) då det bara finns trottoarer sporadiskt. Det var i alla fall en upplevelse att se alla dessa märkliga byggnader, palats och inte minst en av palmöarna.

Alla vi kom i kontakt med var mkt vänliga och serviceinriktade. Det är också mkt låg kriminalitet där.

Nedan lite kort som är klickbara för att se i större format.

Le Meridien hotellet Smaskigt desertbord Närbild av en av poolerna Poolerna sett från balkongen

Sängen var bred som 3 sängar Hissar med speglar. Förkromat rostfritt överallt. Underhållning vid poolen Bergen i väster

Öknen

Motorvägen

Hotellsviten i Dubai

Myshörnan

 
Världens högsta byggnad-Burg Khalifa. Vi kom inte nära tyvärr

Utsikt från balkongen 

 

Från 17:e våningen!