Jaktprovsnytt:

2014

Larionov fick ett andrapris på löshundsprov den 7/9. Blev tyvärr störd av andra hundar. Leia fixade ett förstapris den 23/8.

Dec:Leia har gått jaktprov med 2 förstapris och ett andrapris samt godkänt spårprov och är nu Jaktchampion. Grattis Ronny!!!

2011

I mellandagarna gick Lassie älgspårprovet och blev godkänd.

18/12: Tredje förstapriset med 82 poäng är i hamn för Lassie. En sån naturbegåvning hon är. Hon har egentligen bara jagat älg en vecka i Jämtland där det sköts en älg för henne. Resten av hösten har bara varit några träningssläpp.

17/11: Ny start på Jaktprov med Lassie. Nytt förstapris med 82,5 poäng. Denna gång hanns det med en söktur samt att inkallningen gick skapligt. Hon var också mer samarbetsvillig (som hon faktiskt brukar vara). KUL

28/10: Vår gråhundstik Lassie startade på sitt första jaktprov. Lassie är nu 17 månader. Det blev ett förstapris med 77 poäng. Lassie som hela tiden varit väldigt lydig och kommit på inkallning, var under provet helt döv för mina visslingar och rop. Stod och skällde från 09:00 till provslut (och lite till). Antagligen var det väldigt bekvämt eftersom provälgen inte skenade någon gång. Tyvärr fick vi inte kollat söket heller. Annars har hon ett kanonsök. Fart och fläkt och tar med sig terrängen.

Vi är förstås väldigt glada över hennes prestation.

2010

16/12:Nu är tredje förstapriset i hamn för gråhundstiken Kandela. Sista provet gick i verkligt bitande vinterkyla med åtskilliga minusgrader men det verkade inte bekomma Kandela. Undrar hur Anton och domaren klarade kylan? Poängen på de tre proven blev: 73,5 - 92,5 och 83p. Vi gläds med husse Anton som nu måste starta på utställning för att erhålla championattiteln på Kandela (har bara ställt ut i juniorklass). PS Kandela är JCH nu.

22/11: Ett stort GRATTIS till gråhundstiken Trajåsens Kandela och husse Anton till förstapriset på löshundsprovet.

3/10: Gråhundstiken Trajåsens Isolde gick ett nytt förstapris på jaktprov idag enl domaren. Återstår att se vad poängen blev. Vi gratulerar ägare Ingmar.

Enl uppgift från ägaren, har Trajåsens Iwata blivit Jaktchampion.

 

2009

8/12: Gråhundstiken Trajåsens Humla har idag blivit Jaktchampion. Grattis till ägaren Johan.

9/1: Gråhundstiken Trajåsens Isolde startade idag på jaktprov. Jag hade äran att få vara med. Ett lyckat älgprov med den tur som man måste ha samt förstås en hund som fungerar. Lite illavarslande var det när Isolde stack ut direkt vid släpp och tog upp ca 300 meter från domarlaget. Jag tänkte tyst att detta var inte bra men faktiskt blev det fast i upptaget. Det var en fin tjur som var väldigt trygg och gick inte undan mer än några hundra meter trots stötningar. Isolde kallades in 2 ggr på behörigt avstånd. Hon klippte direkt och kom. Enligt domaren skulle priset nog bli ett förstapris. Gissa om ägarna och uppfödarna är stolta?

2008

30/12: Gråhundshanen Trajåsens Jesper (e JCH Trollvindens Nalle u UoJCH Trajåsens Dina) är nu klar jaktchampion. Ett JÄTTESTORT GRATTIS säger vi till äg Marcus i Mariannelund.

Den 22 dec startade gråhundshanen Kaliber på jaktprov och enligt domaren fick han ett förstapris. Jättegrattis husse! Även Kaliber kan kallas in från ståndarbete.

Iwata fick 82 poäng och Humla 79 poäng (klicka här för att se kort på humla, domare och Johan). Dessutom har Isolde startat och får troligen ett tredjepris (hade uppe en kviga som behagade vandra i sakta mak över stora områden). Humla och Isolde kan kallas av från ståndarbete på långt håll.

Gråhundstikarna Iwata och Humla har enligt uppgift och om kollegiet godkänner det, tagit var sitt förstapris. Gratulerar.

2007

En kort summering av jaktprov under 2007. UoJCH Trajåsens Fargo har startat med mkt bra resultat flera ggr. Helsystern JCH Trajåsens Fazette blev 3:a på harhunds-SM. Gråhundstiken Trajåsens Iwata tog ett andrapris och gråhundshanarna Trajåsens Henke och Trajåsens Jesper ett förstapris. Grattis ni hundägare. Det kan finnas fler starter som vi inte har vetskap om. Tyvärr har vargförekomst satt käppar i hjulet för en del tänkta starter.

4/4: Först nu har vi fått veta att gråhundstiken Trajåsens Ella startat 3 ggr med höga poäng. 85, 87,5 och 95 poäng. Hon blev därmed klubbens bästa tik. Ella är därmed JCH. Stort grattis till husse Tommy.!!!

2006

15/11: Dreverhanen Trajåsens Fargo kan nu tituleras Utställnings och Jaktchampion efter sista provet med 

I hare+I rå, 47 ep. Med det blev han också provets bästa allround och harhund. Jättegrattis husse! Länk här

5/7. Gråhundstiken Trajåsens Hamra har gjort ett godkänt anlagsprov i viltspår.

18/1. Trajåsens Gabela tog en ny rå-etta idag. Drev dessutom 2 harar ( den ena i 43 minuter). Grattis!

2005 

9/12. Trajåsens Gabela (e JCH Naveruds Grim u J Polly) blev provbäst och bästa allroundhund på Skaraprovet med I+III rå+II hare, 49 ep och D-cert. Trajåsens Fargo (e DCH Skålgropens Akke u J Bockfällans Zigyn) fick på samma prov I+I rå, 48 ep och D-cert. Ett jättestort grattis till ägarna. Bra jobbat!

29/11: Filippa genomförde ett riktigt bra älghundsprov idag enl husse. Hon är nu Jaktchampion. (efter kollegie)

15/11. Dreverhanen Trajåsens Fargo startade idag med resultat: I+II rå, 48 poäng och D-cert. Hade uppe hare också. Grattis Martin!

7/11. Trajåsens Gizzmo startade på SM-uttagningen i Dalsland och gick till ett förstapris.

12/6. Trajåsens Fargo startade på viltspår och fick godkänt i anlagsklass.

31/1. Ett stort grattis till Lars-Olof Bladh och hans tik Trajåsens Flippa (DCH Skålgropens Akke-Bockfällans Zigyn) som idag gick dubbeletta rådjur. Nu är alla Zigyns valpar meriterade (7 st i 2 kullar). Vi och Zigyn är jättestolta!

27/1. Matthias hane Trajåsens Gizzmo tog I+II rå + III hare på jaktprov idag. Vi lyfter på hatten o grattar.

2/1-05. Vi gratulerar Martin Svensson och hans dreverhane Trajåsens Fargo (e Skålgropens Akke u Bockfällans Zigyn) till ett troligen (enl domaren) förstapris på rå i mkt kraftig blåst . 


2004

31/12. Under december startade helsyskonen gråhundarna Trajåsens Donovan och Dacca. Donovan gick sitt andra 1:a pris och Dacca fick ett andrapris (fick skenälg). Grattis.

2/12. Vår Filippa tog idag sitt andra förstapris. Hon är bara så duktig nu. Vi är förstås jätteglada.

 

18/11. Claes Brobäcks drevertik Trajåsens Evita lär ha drivit till ett förstapris på rå och ett andrapris på hare. Bra jobbat på skarpt före.

16/11. Vi startade Gråhundstiken Filippa idag. Enligt "husse" blev det ett förstapris. Härligt!

 

30/9. Vår gråhundstik Dina gladde oss idag genom att bli dubbelchampion. Tog alltså 3:e ettan på älgprov med 75,5 p.  Dina ville sin vana trogen inte komma på inkallning i första taget, det är ju så kul att skälla älg (ko+tjur). Under sök är det inga problem att vissla in henne. Till slut kom hon i alla fall när Stefan lockade som en älgtjur!!!

Hon trodde nog det fanns en tjur till att skälla på. Vi är i alla fall jätteglada och hoppas nu på att hon är dräktig.

 

23/9. Idag kan vi gratulera den första drevern ur G-kullen e JCH Naveruds Grim och Polly, Trajåsens Gizzmo som blivit Viltspårschampion. Han har 3 raka ettor med HP på samtliga prov. Härligt Matthias och Gisela!!!!

 

27/8-04. UCH o JCH Trajåsens Elbe, äg Anders Bjurström, startade på SM-uttagningen i Dalarna idag eftersom han hade över 90 poäng på prov i fjol. 

 Efter att allt börjat bra med utm sökturer fick han upp älg. Tyvärr så kom en vit älghund och störde alltsammans så det blev sken. Elbe åter efter en timme (älgen gick över stor å). Det blev ändå ett tredje pris men kunde säkerligen blivit bättre. Det var tydligen ont om älg också eftersom bara 3 hundar fick tag på ngn. En fick förstapris.

10/1-04. Grattis Ulf! Idag har Trajåsens Eskil gått spårprovet och blivit godkänd så nu är han dubbelchampion. Detta innebär att 4 st av 5 hanar i samma kull efter DCH Spjutbergets Sappo undan JCH Trajåsens Storma är champions. Den 5:e har varit skadedrabbad och kan inte starta förrän till hösten.


2003

 

26/12. Vår gråhundstik Trajåsens Filippa gick älgspårprov idag. Vi hittade några spår som såg rel färska ut (nattgamla) och Filippa tog an direkt. Efter 200 meter såg vi ko och kalv som gick loss. Lite senare såg vi också en tjur som var med i sällskapet. Filippa skötte sig bra och enligt domaren blev hon godkänd. Det kändes skönt. Hoppas det blir fint väder i morgon så vi kan jaga älg med henne. Eftersom hon nyss avslutat löpningen är hon jaktsugen.

Dessutom har drevertiken Trajåsens Fazette startat med ett förstapris på rå. Ägare är Gösta Mörk, Tanumshede. Grattis

 

9/12. Vad skall man säga!!! Anders Bjurström i Lima har fått en JCH. Trajåsens Elbe tog sin tredje etta i onsdags. Det är den tredje hanen i samma kull (UoJCH Spjutbergets Sappo-JCH Trajåsens Storma) som blivit champion. Eskil har fortfarande kvar spårprovet för sitt championat annars har han meriterna för UoJCH. Den 5:e och sista hanen i kullen skall snart starta, så förhoppningsvis kommer samtliga hanar att vara meriterade i år. Vad roligt detta är och vad stolta vi är över både hundarna och dess ägare.

 

4/12. Ja nu finns det inte ord för gratulationer. Per Särnmarks Emil tog sin 3:e etta idag (om kollegiet godkänner det).

Därmed är han JCH. Nu fattas bara en hane i kullen (skall starta snart) så är alla 5 meriterade. Hur många som blir färdiga champions får vi se.

30/11. Fick besked om att Per Särnmarks gråhundshane Trajåsens Emil har startat och fått ett förstapris till. Gratulerar!

 

29/11. Glädjande besked ifrån Anders Bjurström i Lima. Hans Gråhundshane Trajåsens Elbe (DCH Spjutbergets Sappo-JCH Trajåsens Storma) har startat på jaktprov med en 2:a och 2 st ettor. Kanske hinner han ta en etta till i år. På ett prov fick Elbe 90 poäng. Detta utan poäng i sök då upptaget kom på första sökturen. Poäng från andra ettan inte klar. Vi på Trajåsen lyfter på hatten och säger STORT GRATTIS!

GRATTIS också Claes Brobäck som med sin drevertik Trajåsens Evita tog dubbeletta rå på VSDK:s prov och meriterade sig härmed till klubbkampen som är en SM-uttagning.

 

14/10. Inte så mycket nytt ännu att skriva om. Det har bara varit några ljusglimtar. Drevervalpen Trajåsens Gizzmo e JCH Naveruds Grim u Polly klarade anlagsprov i viltspår 6 mån gammal. Han är utställd med HP och driver alla djurslagen. Stolt ägare är Mathias Nilsson, Vänersborg.

Vår gråhundstik Dina har mest otur. Eftersom hon är parad, har vi fått stressa på provstarterna med olika resultat. 4 dagar efter parning ville hon inte skälla älg. 3 dagar senare gick hon mycket bra men blev så pass störd flera gånger av en DREVER som lade sig i ståndarbetet så vi fick bryta (omprov). Nästa start 3 dagar senare blev det ett förstapris. Kom t.o.m vid inkallning. Sista provet hittade hon ingen älg så även nu blev det ett omprov som vi inte hinner utnyttja då det är älgjakt och tiden har runnit iväg för långt. Skulle Dina inte vara dräktig, kan vi starta henne senare i höst.

 

12/8-03. Gråhundshanen JCH Trajåsens Eide 59537/2000A (e DCH Spjutbergets Sappo-JCH Trajåsens Stroma) klarade 

björntestet galant. Blev bäst av 7 startande hundar med bl.a utmärkt dådkraft, mkt bra kamplust, mkt bra skärpa, mkt bra lydnad och jämn skallgivning. Bild finns under gråhundsbilder.

 


2002

30/12. Tyvärr klarade inte Gråhunden Eskil sitt spårprov då han var lite för "het" eftersom älgarna hela tiden bara snurrade kort framför honom. Det går nog bra nästa gång.


26/12. Tredje starten för Trajåsens Eide 59541/2000A (Sappo-Storma, äg Joakim Andersson, Storvik. Det blev ett första pris och om nu Eide får minst ett andrapris på utställning i januari, kan han tituleras Jaktchampion. Vi lyfter på hatten och gratulerar.


12/12. Idag startade Trajåsens Eskil 59537/2000A (Sappo-Storma) på sitt tredje löshundsprov och fick en bra etta. Han har tidigare ett första och ett andrapris, så nu fattas det bara ett godkänt spårprov och en utställning för championatet. Ett JÄTTEGRATTIS till Ulf Forsström, Svanesund.


9/12. Dreverhanen Trajåsens Esse 19993/2000 (Cassi-Zigyn) startade idag på Wästgötakampen som var en SM-uttagning. I 12 graders kyla och en del torrsnö skrapade han ihop 2 st första pris på rå. Detta var hans 3:e start och hans 3:e dubbeletta. Duktigt. Vi säger grattis till ägarna Anki och Ingemar Thulin.


6/12. Gråhundstiken Trajåsens Dina 20033/2000 (Sappo-Troya) gick sitt första jaktprov idag. Enligt domaren till ett förstapris. Det var 4:e gången vi hade Dina loss sedan vi köpt henne, så vi är jättenöjda.


2/12. Gråhunden Trajåsens Center 24244/99 (Morbergets Remo-Troya), äg Anders Jonsson, Oskarshamn, har idag tagit sin tredje raka etta på älghundsprov. Nu saknas det minst ett 2:a pris i jaktklass för jaktchampionatet. Grattis Anders!


29/11. Gråhunden Trajåsens Emil 59540/2000 (Sappo-Storma) gick älghundsprov idag och enligt äg Per Särnmark Sandhult, fick Emil ett förstapris. Grattis Per!


28/11. Drevern Trajåsens Esse 19993/2000 (Cassi-Zigyn) startade idag och tog dubbeletta på rådjur. Redan i fjol tog han I+I+II rå. Vi gratulerar Anki och Ingemar Thulin. Esse blev med detta uttagen till SM-kvalet den 9/12.


22/11. Idag har Trajåsens Donovan 20032/2000 (Sappo-Troya) startat på löshundsprov och enl domaren fått ett förstapris. Äg till Dayan är Folke Olsson, Henån. Grattis Folke!


 15/11-02. Drevertiken Trajåsens Evita 19995/2000 (Cassi-Zigyn), äg: Claes Brobäck, har startat idag. Enligt domaren skrapade hon ihop 2 st förstapris på rådjur. Hon är mycket tätskallig och har en rejäl jaktlust. Grattis Claes!


30/10-02. Idag har gråhunden Trajåsens Eide 59541/2000A (Sappo-Storma) gått ett förstapris. (om kollegiet godkänner det). 


18/10-02. Vi gratulerar gråhundstiken Trajåsens Basta 24287/98 (Morbergets Remo-Troya), äg Ingemar Berdahl, som genom sitt förstapris idag blev färdig Dubbelchampion. GRATTIS Ingemar!


Okt-02. Gråhunden Trajåsens Emil 59540/2000B (Sappo-Storma), äg Per Särnmark, har gått spårprovet och blivit godkänd.


29/9-02. Andra E-hunden har startat. Det är gråhunden Trajåsens Eide 59541/2000A (Sappo-Storma) med ägare Joakim Andersson, Storvik. Resultatet blev ett andrapris. Älgarna gick rätt på domarlaget och skenade kraftigt. Bra ändå eftersom ett andrapris räknas som championatmerit om hunden är under 2 år. Dessutom har Eide gått spårprovet och fått godkänt. Grattis Joakim!


27/9-02. Gråhunden UoJCH Trajåsens Dayan blev 5:a på Älghunds-SM i Kalix. Trots en del otur med småviltsjägare som sköt precis vid älgståndet så det blev sken, klarade Dayan ett förstapris. Jättebra gjort. All heder åt Dayan och Erik. Det är inte var dag man är med i ett SM.


21/9-02. Första E-hunden (Gråhund) har startat. Det är Trajåsens Eskil 59537/2000A (Sappo-Storma), ägare: Ulf Forsström, Svanesund som gick ett förstapris (om nu kollegiet godkänner detta). Grattis Ulf.


 31/8-02. Ett jättestort grattis till Erik Edgren, Billingsfors och hans gråhundshane UCH JCH Trajåsens Dayan 20030/2000A. (Sappo-Troya) Dayan vann idag Västsvenska Älghundsklubbens SM- uttagning med ett förstapris och 88,5 poäng. Vi är jättestolta och glada.


30/8-02. Gråhundstiken Trajåsens Basta 24287/98 (Morbergets Remo-Troya) äg: Ingemar Bergdahl, Öjebyn, tog ett förstapris på löshundsprov med prel 77p. Grattis Ingemar! Basta är fullcertad och ett förstapris till så är hon UoJCH. I fjol kunde inte Basta starta p.g.a en envis virusinf.


sidans topp