Stefan och Kerstin på Maldiverna 2011

Vårt hus på Gården i Väne Ryr

Ägarna till Trajåsens kennel är Kerstin Abrahamsson och Stefan Emanuelsson.


Uppfödning av Drever började vi på var vårt håll i mitten av -70 talet. Kennelprefixet Trajåsens fick vi 1982. Båda är vi inbitna jägare och har vuxit upp bland drevrar, så valet av ras har inte vållat några som helst bekymmer. 

  Stefan blev jaktprovsdomare 1976 och exteriördomare på Drever 1992. Kerstin blev jaktprovsdomare 1982. Vi var också domare på viltspårprov. Från och med 2004 är det bara Stefan som dömer löshundsprov för älghund.

Under mer än 20 år hjälpte vi till med renskrivning av drevprov till DreverÅrsboken. I många år endast med hjälp av skrivmaskin. Det gick det också.

  Vår avsikt med uppfödningen är att ta tillvara och vidareutveckla de fina jaktliga, sunda och mentala egenskaper som både drevern och gråhunden har. Att dessa båda raser är formel 1 i jakthundssammanhang kan nog många med oss intyga. Vi har numera bara liten uppfödning av Gråhundar.

 Det är mycket sällan man blir besviken under en jaktdag. Har man bara skapat en fin kontakt samt lite normal lydnad hemma, blir jaktdagarna härliga.

  1994 köpte vi vår första älghund. Valet blev Norsk älghund grå. Det blev Jagerens Troya. Henne fick vi vänta på i nästan 2 år innan det blev vår tur att få köpa valp av Germund Jämtveit i Notodden, Norge. Den väntan har vi inte behövt ångra. 

   Vi är mycket tacksamma för alla härliga stunder vi upplever med våra hundar.